PERSBERICHT – Amsterdam, 1 december 2017

 

Oprichtster​ ​Bye​ ​Bye​ ​Burnout​ ​genomineerd​ ​voor​ ​Meest​ ​Inspirerende​ ​Ondernemer​ ​2017

Temidden​ ​van​ ​een​ ​lijst​ ​met​ ​oprichters​ ​van​ ​onder​ ​meer​ ​Corendon,​ ​Coolblue,​ ​HelloFresh​ ​en​ ​Marktplaats staat​ ​Mascha​ ​Mooy,​ ​eigenaar​ ​en​ ​oprichtster​ ​van​ ​burn-outbedrijf​ ​Bye​ ​Bye​ ​Burnout.​ ​Het​ ​is​ ​de​ ​lijst​ ​met “De​ ​25​ ​Meest​ ​Inspirerende​ ​Ondernemers​ ​van​ ​2017”,​ ​een​ ​initiatief​ ​van​ ​De​ ​Ondernemer,​ ​het​ ​online platform​ ​van​ ​De​ ​Persgroep​ ​voor​ ​ondernemers.​ ​Nadat​ ​Mooy​ ​afgelopen​ ​najaar​ ​bij​ ​Google​ ​in​ ​Silicon Valley​ ​werd​ ​uitgenodigd,​ ​voelt​ ​dit​ ​als​ ​een​ ​extra​ ​bekroning​ ​op​ ​haar​ ​werk​ ​in​ ​eigen​ ​land:​ ​burn-outs bestrijden.

 

De redactie van De Ondernemer heeft een lijst van kandidaten samengesteld die in aanmerking komen voor de Meest Inspirerende Ondernemer 2017-award. Als relatief kleine speler valt Mascha op tussen de veelal gevestigde namen. “Ik ben vereerd dat mijn naam op deze lijst prijkt. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om dagelijks aan de slag te gaan met burn-outs en stressreductie. Dat is waar ik m’n bed voor uitkom en waar nog zoveel te winnen valt. Dat mijn werk nu wordt opgemerkt en ik mensen inspireer, zie ik als een grote beloning. Ik ben een kleine speler, maar streef naar grote impact in wat ik doe.”

 

Transitie​ ​van​ ​een​ ​burn-outer​ ​naar​ ​succesvolle​ ​ondernemer
Het zaadje voor Bye Bye Burnout wordt gepland als Mascha in een burn-out belandt. Het is 2012 en een gestructureerde aanpak voor de begeleiding van burn-out medewerkers ontbreekt. Daarop besluit ze, eenmaal herstellende van haar ziekte, een eigen onderneming op te richten. Ze laat zich omscholen tot burn-out specialist en in 2013 is Bye Bye Burnout een feit. Met haar multidisciplinaire 100 dagen programma bedient ze MKB en kennisorganisaties. Haar belofte: een duurzaam herstel van een burn-out medewerker in 100 dagen. Inmiddels heeft Bye Bye Burnout een landelijk dekkend netwerk en richt het zich volledig op MKB Nederland en kennisorganisaties met 50-150 fte. Of ze er, naast het runnen van haar bedrijf, met de titel Meest Ondernemende Ondernemer vandaar zal gaan, wordt op 20 december 2017 duidelijk.

 

Over​ ​Bye​ ​Bye​ ​Burnout
Bye Bye Burnout is de burn-out & stressbegeleider voor het MKB & kennisorganisaties. Met hun multidisciplinaire 100 dagen programma belooft Bye Bye Burnout een duurzaam herstel van medewerkers met een burn-out. Het gezicht achter Bye Bye Burnout is oprichtster Mascha Mooy (1979). Door een burn-out moest zij afscheid nemen van een succesvolle financiële carrière. Op dat moment kwam zij erachter dat een gestructureerde aanpak voor de begeleiding van medewerkers met een burn-out ontbrak. Ze liet zich omscholen tot burn-out specialist en richtte in 2013 Bye Bye Burnout op.